Zoo i Warszawa

posted in: Polen, Zoo | 0

Vi har varit på flera zoo runt om i världen, Kina, Dublin, London, Kolmården, Frösön m.fl. Nog för att jag för att jag förstår att djur har det bättre i frihet, men jag tror ändå de har det ganska bra på vissa zoo. Dessutom är ju vissa arter utrotningshotade så zoo är ett sätt att rädda arten på.

Zoo i Warszawa gjorde mig ledsen. Jag är inte kunnig i djurvård, men magkänslan jag fick är inte densamma som jag har fått vid tidigare zoo-besök. Jag ska kontakta några i Sverige som vet mer om djurvård och se om mina funderingar stämmer. Stämmer det ska jag kontakta en djurrättsorganisation i Polen och hoppas att de kan göra något åt saken.

Här är några exempel på varför jag fick dåliga vibbar:

  • Det luktade riktigt illa i flera inomhusanläggningar. Vet inte om det är bevis på att man inte tar hand om djuren, men det har vi inte varit med om på andra zoo.
Mycket grumligt akvarium och det luktade illa i lokalen.
  • Vad vi kunde se så hade dessa stora fiskar väldigt små akvarium att vara i. De blå strecken är reflektioner i glaset.

  • Nu vet jag inte om de får större frihet när zoo är stängt, men jag tyckte flera fågelburar såg på tok för små ut, för så stora fåglar.

  • ”Savannen” var en enda lerhög. Det kanske det är även i det fria vissa årstider, men inte ser det roligt ut? Området såg inte heller speciellt stort ut för så stora djur.
”Savannen”
”Savannen”
  • Några djur vankade på ett vis som jag tror vittnar om att de saknar stimulans. Det har jag heller inte sett på andra zoo. Dessa tre djur vankade alla, gick samma lilla rutt om och om igen. Kändes inte friskt. Klippen är inte långa, men de gick alltså dessa små rutter om och om igen.Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *