Läst/lyssnat

Läst/lyssnat

MonsterMONSTER
AV JOAKIM LUNDELL, LEIF ERIKSSON, MARTIN SVENSSON

En biografi som mestadels utspelar sig runtom här i Östergötland. Bakgrunden är att Jocke Lundell fått ta del av en mängd dokument från socialtjänsten, om sitt eget liv. Här berättar om sina egna minnen från uppväxten och fram till idag, 2017, när han nu är en av Sveriges populäraste Youtubers tillsammans med sin fru Jonna.

Det är en sorglig bok och det är smärtsamt att barn och ungdomar får utstå så mycket ont när en förälder mår dåligt och myndigheterna inte plockar upp detta på allvar. Bitvis gjorde de det, och bitvis inte ordentligt. Nu är det en framgångssaga och idag har Jocke ett gott liv, men inget barn ska få utstå det han var med om.

Gällande vägen till att bli framgångsrik Youtuber så berättar han delar av hur han kom dit. Bland annat att han märkte att ju sjukare videos han gjorde, desto mer följare fick han. I övrigt är det inte mycket i detalj om livet som Youtuber eller uppbyggnaden av företaget.

Finns som vanlig bok och ljudbok.

 


  • Shantaram är kanske den bästa bok jag läst! Makalöst äventyr i Indien. I tegelstensformat men man sörjer när den tar slut. Av Gregory David Roberts.
  • Böckerna om Christoffer Silverbielke: Både ja och nej. Otroligt hemsk huvudkaraktär (psykopat) och väldigt våldsamt, men det är ändå svårt att sluta lyssna. En nästan vanlig man är den första i serien som är skriven av Buthler och Öhrlund.
  • Det lilla bageriet på strandpromenaden av Jenny Colgan är en helt ok feelgood roman som utspelar sig i England. Uppföljarna var dock mer sömnpiller.
  • Kristina Ohlsson skriver bra deckare, serien om Fredrika Bergman. Den första heter Askungar.
  • Fjärilspojken av Peter Stjernström. En annorlunda svensk berättelse med spänning.
  • Jordbunden av Erik Thulin (underbara Eva Röse läser på Storytel).

Shantaram - Del 1 - Gregory David Roberts  Askungar - Kristina Ohlsson

En nästan vanlig man - Dan Buthler, Dag Öhrlund Fjärilspojken