Köpenhamn

posted in: Restips | 0

Tivoli naturligtvis. Det är entré till Tivoli men kan nog ägna en heldag där vid gott väder. Strosa runt, äta gott och varierat, och naturligtvis åka alla attraktioner om man vill.

Åk en turist-busstur och få en överblick över staden.  Jag tycker detta är en kanonidé att göra, speciellt om du är där första gången och kanske bara en helg.  I turen ingår att åka till Lilla Sjöjungfrun och bussen stannar där som man kan gå av och fotografera. Det är en bit att gå dit från centrum så då får du se detta och allt annat utan större ansträngning.

Christiansborgs slot är trivsamt att vandra runt kring. Vi har inte varit inne i själva slottet (än), men gått runt omkring och sedan fikat inne på en slottsgård vid slottsbiblitoteket. Det är väldigt avkopplande om man vill komma bort från stadsstöket.

 

Äta gott

Jag som äter glutenfritt och gärna så naturligt som möjligt har aldrig haft problem på någon restaurang att tricksa ihop det jag önskar.

Här finns det flera riktigt bra restauranger: Gråbrødretorv och det ligger ju nära Ströget.  Vi har varit på fyra av restaurangerna där och är lika nöjda med alla.

Sen måste jag rekommendera Reef ‘n Beef för den som vill äta australiensk och god mat, inklusive krokodil och känguru!

För barn särskilt

Vid en av ingångarna till Tivoli finns butiken ”Build a Bear”. Kostar en slant men våra barn har verkligen älskat sina björnar och lekt jättemycket med dem. Man ger liv till ett eget valt gosedjur så kan man köpa till kläder och tillbehör.

Hugo får liv på Build a Bear i Köpenhamn
Hugo och Bella, födda i Köpenhamn på Build a Bear

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *