Essy

posted in: Essy | 1

Jag är uppvuxen med blandras och har sedan haft rasrena hundar (labrador och schnauzer). Efter år av längtan från dottern, och diskussioner om/hur/när/vad så blev det till sluten liten blandis. Jag veeet vad många rashundägare tycker om blandisar, men nu blev det så här och det är noga övertänkt. Blandningen är 50% Tibetansk spaniel, 25% Lhasa apso och 25 % Japanise chin. Det passar oss perfekt! Liten så alla i familjen kan hålla den. Med tanke på bakgrund och föräldrar så blir hon förhoppningsvis inte väldigt skällig och kommer att gilla att vara både  aktiv och att ta det lugnt.

Helgen innan sportlovet kommer hon hem. Jag ska anpassa mitt schema så jag kan vara med henne mest hela tiden plus varvat med några timmar hundvakt ibland (vem vill dagtid?). Devika kommer gå själv hem från skolan någon gång i veckan så jag kan jobba eftermiddag. Vi ska från början träna på att hon ska vara själv men jag har en tanke om att ha med henne ibland till personalrummet på jobbet. Måste kolla upp lite regler och klura på om jag vill ha det så alls. Hur som helst kan jag ju lägga schemat fritt så det kommer aldrig bli långa stunder själv för henne. Dessutom finns ett hundpensionat/dagis nära här om det kniper så vi har alla förutsättningar för att erbjuda Essy ett bra liv.

Valpar är helt underbara, men jag föll verkligen handlöst för Essy! Hon stod och väntade vid gallret när vi kom, hennes syskon sov. Bara det liksom ♥

image image

image image

image image

(Alexander har inte skadat ögat, han tränar det)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *